Vinkkejä terveen näköiseen ihoon

Tekijä: Herbalife Nutrition
Nainen ihonhoitorutiininsa aikana levittämässä Herbalife SKIN -tuotetta

Liian ahkera työskentely

Kyse ei itse asiassa ole ahkerasta työskentelystä, vaan enemmänkin pitkästä toimistopäivästä. Istut todennäköisesti sisällä altistuneena lämmitykselle tai ilmastoinnille pitkän päivän ajan. Tarvitset sen sijaan raikasta, kierrättämätöntä ilmaa, jotta ihosi ei näyttäisi himmeältä. Ympäristö sekä päivittäiset työmatkasta, kokouksista ja lyhyistä määräajoista aiheutuva stressi voi aiheuttaa himmeän ja harmaan ihon.

Iholle (ja itsellesi) on siis tärkeää antaa lepoa. Nauti raikkaasta ilmasta, nouse pois tietokoneen edestä ja levitä ihollesi runsaasti kosteusvoidetta, joka pitää sen kosteutettuna ja suojattuna.

 

Terve iho puhdistamalla

Puhdista ihosi kaksi kertaa päivässä: aamuisin ja aina ennen nukkumaan menoa. Vaikka ihosi näyttäisi puhtaalta, se ei välttämättä ole sitä. Se voi sisältää näkymättömiä epäpuhtauksia, jotka voivat vahingoittaa ihoasi. Hankkiudu eroon niistä.

Vältä palasaippuaa ja käytä kasvojenpuhdistusaineita, jotka ovat hellävaraisia ja ihotyypillesi sopivia.

Älä koskaan kuivaa kasvojasi perheen yhteisellä käsipyyhkeellä. Jos pyyhe ei ole puhdas, kasvoillesi saattaa siirtyä siitä bakteereja. Tee nopea nuuhkaisutesti. Jos pyyhe ei tuoksu vastapestylle, vaihda se puhtaaseen.

Kasvot tulee huuhdella lämpimällä vedellä, ei koskaan liian kuumalla tai kylmällä vedellä. Liian kuuma tai kylmä vesi voi ärsyttää ja vahingoittaa ihoasi.

Käytä ihonkuorintatuotetta vähintään kerran viikossa. Kuorinta poistaa ihon pinnalta kuolleet solut, jolloin ihosta tulee pehmeämpi ja heleämpi.

Valitse ihotyypillesi sopiva kuorinta-aine samalla tavalla kuin valitset ihonpudistustuotteet.

Käy myös silloin tällöin ihonpuhdistuksessa. Samalla tavalla kuin käyt hammaslääkärin luona puhdistuttamassa hampaasi, myös ihosi tarvitsee syväpuhdistusta! Se miten usein tarvitse ihonhoitoa riippuu ihotyypistäsi. Kysy kosmetologiltasi, kuinka usein ihosi tarvitsee syväpuhdistusta.

Puhdista silmänympärysiho hellävaraisesti. Silmiä ympäröivä iho on erittäin ohutta,  joten käsittele sitä erityisen varovasti.

 

Käytä tuotteita oikeassa järjestyksessä

Kaikki ihonhoito-ohjelmat sisältävät tiettyjä vaiheita, joita meidän tulee noudattaa parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi. On tärkeää noudattaa ohjeita ja käyttää tuotteita oikeassa järjestyksessä. Ensimmäinen vaihe on ihon puhdistus, jota seuraa kasvovesi, seerumit ja kosteusvoide. Jos käytät tuotteita väärässä järjestyksessä, niiden vaikutus voi olla päinvastainen tai ne eivät ehkä vaikuta lainkaan. Esimerkiksi seerumit imeytyvät ihoon kosteusvoiteita syvemmälle. Siksi seerumia tulee käyttää ennen kosteusvoidetta. Jos käytät seerumia kosteusvoiteen jälkeen, se ei pääse vaikuttamaan. Jos et käytä tuotteita oikeassa järjestyksessä ne saattavat vaikuttaa ei-toivotulla tavalla Saat siis mahdollisimman kauniin ihon käyttämällä tuotteita suositellulla tavalla.

Muista nämä vinkit ensi kerralla katsoessa peliin, kun et ole täysin tyytyväinen näkemääsi. Kokeile näitä ohjeita ja katso, huomaatko muutoksen. Sinun tarvitsee pitää huolta ihostasi, jotta se voisi pitää huolta sinusta. Terve iho on kaunis iho! 

 

Ruokavalion merkitys

Useimmat meistä ovat tietoisia ruokavalion merkityksestä terveydellemme. Oikeanlaisen ruokavalion avulla pidämme huolta koko kehostamme, se myös auttaa meitä näyttämään hyvältä ja tuntemaan olomme mahdollisimman hyväksi. Ihosi kertoo, mitä kehossasi tapahtuu. 

Jos et saa tarpeeksi ravintoaineita, negatiiviset seuraukset näkyvät ihollesi. Ihosi tulee saamaan terveen hehkun, jota me kaikki tavoittelemme. Kaikki mitä syöt ja juot voi vaikuttaa ihosi kuntoon.