• Reseptit
  • Artikkelit

Älä anna kännykän korvata aamiaista

Tekijä: Herbalife Nutrition

Vaikka suurin osa suomalaisista tahtoisi nauttia aamiaista, monet asiat estävät meitä tekemästä niin.
Kiire, väsymys, ruokahalun puute – tai kännykän selailu. Tunnistatko tästä itsesi? 11 prosenttia suomalaisista viettää mieluummin aikaa sosiaalisessa mediassa kuin aamupalan ääressä. Tiesitkö, että monelta meistä menee aamuisin ruudun katseluun jopa pari tuntia?

Monet meistä ovat väsyneitä ja kiireisiä. Hyvä vaihtoehto voi siis olla aamiaisen valmistaminen jo edellisenä päivänä. Vaikka sinulla ei olisikaan ruokahalua, on tärkeää, että syöt jotakin. Kyse on pitkälti tottumuksista, ja voit totuttaa elimistösi olemaan nälkäinen aamuisin.

Jos olet yksi niistä, jotka todella haluaisivat syödä aamiaista, mutta eivät onnistu siinä, voit tutustua näihin yksinkertaisiin ohjeisiin.

Aamulla herätessämme on kulunut monta tuntia siitä, kun elimistömme sai ravintoa. Verensokeri on alhainen ja keho kaipaa energiaa.  Siksi on parasta valita aamiainen, joka on hyväksi kehollesi ja josta saat tarvitsemasi energian. Kiire on huono tekosyy, jos käytät aikasi kännykän parissa. Ehkä sinun on aika laittaa asiat uuteen tärkeysjärjestykseen? Voit tarkistaa matkapuhelimesi milloin tahansa, joten älä anna sen viedä aikaa aamiaiselta.

5 vinkkiä hyviin aamurutiineihin
·         Valmista virkistävä smoothie. Voit lisätä siihen kaurahiutaleita tai chia -siemeniä, jolloin kylläisyyden tunne kestää kauemmin.
·         Valmista jääkaappipuuro edellisenä päivänä ja lisää siihen aamulla tuoreita marjoja.
·         Jätä työpaikalle hieman ruokaa, jonka voit syödä saapuessasi.
·         Valmista hedelmäsalaatti, jonka voit helposti ottaa mukaasi tai syödä ennen lähtöä.
·         Valitse ateria, joka vaatii vähän valmisteluja tai jonka voit ottaa mukaasi tien päälle. Tällaisia ovat esimerkiksi smoothie tai pirtelö.

Jos haluat lisää hyviä neuvoja, voit kuunnella tämän "Hyväksi sinulle" podcastimme jakson, jossa keskustelemme aamiaisesta ja siitä, miten voit tehdä sen nauttimisesta kätevämpää.