Tämä verkkosivusto on kehitetty tarjoamaan vain koulutustietoja, eikä sitä tule pitää markkinointimateriaalina. Yksikään sääntelyelin ei ole arvioinut lausumia. Seuraavat tiedot hyödyistä liittyvät nimenomaan ainesosaan, ja monet Gelitalle kuuluvat tieteelliset tutkimukset ovat todistaneet ja tukeneet niitä. Tämän verkkosivuston tietoja ei saa kopioida, jäljentää tai muuten jakaa kokonaan tai osittain kolmannelle osapuolelle.

Iloinen nuori pari

VÄHENNÄ SILMIEN RYPPYJÄ JA PARANNA IHON KIMMOISUUTTA VERISOL®P: LLÄ

Kun olemme 20-vuotiaita, kehomme tuottama kollageenimäärä voi alkaa laskea (2) arviolta 1%: lla ihossamme joka vuosi (3-4). Tämä tarkoittaa, että ihosolujen rakenne alkaa heikentyä, mikä johtaa näkyviin ikääntymisen merkkeihin, kuten ryppyihin, kuivuuteen ja ihon muodon menetykseen (10).

Kollageeni on elintärkeää ihon kimmoisuudelle. Tähän voivat vaikuttaa suuresti endogeeniset ja ympäristötekijät, kuten ikääntyminen (2-5), UV-säteily (6), saaste (7), tupakointi (8) ja huono ravitsemus (9).

Viime aikoina kollageenipeptidit ovat saaneet maineen kyvystään vaikuttaa positiivisesti ihmisen kollageenimetaboliaan (11-13).

Kollageenijauhe

Mikä on VERISOL®P?

VERISOL®P koostuu puhtaista, luonnollisista kollageenipeptideistä, jotka on erityisesti kehitetty ja tieteellisesti todistettu tarjoamaan parhaan mahdollisen tehon ihmisen iholla, ja tulokset näkyvät heti 4 viikon kuluttua (14,16). Kollageenipeptidit toimivat stimuloimalla ihon aineenvaihduntaa (16): n sisällä. Kuluttajille, jotka syövät VERISOL®P, kokea huomattavasti tasaisempi iho (14,15) vähenemisen kanssa syvyyttä hänen silmänsä ryppyjä (16) ja parantunut ihon kimmoisuutta (14). Muita VERISOL®P: n myönteisiä vaikutuksia ovat ihon pintarakenteen parantaminen, selluliitin väheneminen (15) ja kynsien nopeampi kasvu kuluttajien sanomalla, että heidän kynnet repivät vähemmän (17).

Kun otetaan säännöllisesti, VERISOL®P kollageeni peptidejä voidaan näkyvästi vähentää syvyys silmän ryppyjä (16) ja parantaa ihon kimmoisuutta (14), kuten iho alkaa saada sävy ja lujuutta. Tätä vaikutusta ei voida saavuttaa millään ajankohtaisella ihonhoitotuotteella, koska ne pääsevät vain ihon ulkokerroksiin (18) – jopa kalleimpien kasvovoiteiden vaikutukset ovat lyhytaikaisia.

Kollageenimolekyylit

KOLLAGEENIA TYYPPIÄ

Kollageenia on 3 näkyvää tyyppiä: I, II ja III (1). Kollageeni I ja III ovat tärkeimmät ihossa olevat kollageenityypit (1). Kollageeni II on pääasiassa ruston (2) perusta, mikä helpottaa nivelten liikkumista. VERISOL®P on johdettu peptidit, jotka saatiin tyypin I ja III Collagen (3,5).

 • puhdas etiketti
 • hyvin sulava ruoka
 • ei-allergeeninen proteiini
 • tieteellinen todiste
Kauneus slogan

EDUT

Jotkut tärkeimmistä eduista, jotka havaittiin 4 viikon käytön jälkeen VERISOL®P: ssä, olivat:

 • Parannukset ihon kimmoisuudessa (14)
 • Vähentynyt ryppyjä (16)
 • Ihon ikääntymisen näkyvien merkkien viivästyminen (14,16)
 • Selluliitin näkyvien merkkien väheneminen 3 kuukauden kuluttua

MITEN SE TOIMII?

Kuinka kollageenipeptidit onnistuvat saavuttamaan kaikki edellä mainitut? Jotta ymmärtäisimme paremmin kollageenia ja kuinka voimme hyödyntää sen etuja, meidän on tarkasteltava sitä mikroskoopilla molekyylinä.

Luonnollinen kollageeni koostuu ketjuista, joista kukin sisältää noin 1000 aminohappoa. Nämä ketjut pyörivät toistensa ympäri kuin spiraali muodostaen kolmoiskierteen (19). Tämä kiinteä rakenne tekee kollageenista vahvan, turvallisen ja joustavan proteiinin (19).

Kehomme tuottaa luonnollisesti kollageenia, mutta ajan myötä aineenvaihduntamme väsyy ja kollageenin tuotanto alkaa hidastua. Kun ajattelemme ihon ikääntymistä, monet meistä ajattelevat, että se tapahtuu myöhemmin elämässä. Prosessi alkaa kuitenkin paljon aikaisemmin kuin luulemme, ja se on vakiintunut 20-luvun puolivälin loppupuolella (2,21).

45-vuotiaiden jälkeen nämä muutokset ihomme nopeuttavat. Tutkimuksessa havaittiin, että vaihdevuosien jälkeisten 15–18 vuoden aikana ihon kollageeni alkaa laskea 2,1% vuodessa, kun taas ihon paksuus voi laskea keskimäärin 1,13% vuodessa (28).

Kasvojemme ihon vanheneminen johtuu ihon elastisuuden vähenemisestä. Uskotaan, että ihon kimmoisuus vähenee 0,55% vuodessa 50-luvulla (30), mikä johtaa ihon laadun heikkenemiseen ja lisääntyneisiin ryppyihin.

Ihon ulkonäkö ja kollageenitasokaavio – 30 jälkeen
Ihon ulkonäkö ja kollageenitasokaavio – 40 jälkeen
Ihon ulkonäkö ja kollageenitasokaavio – 50 jälkeen
Verisol®P tulokset – ennen ja jälkeen

TULOKSET ENNEN JA JÄLKEEN

VERISOL®P – optimoitu ihon parantamiseen, voi lisätä ihon kimmoisuutta ja vähentää ryppyjä vain 4 viikossa.

TIETEELLISESTI TODISTETTU

 • Lukuisissa kliinisissä tutkimuksissa tutkittiin VERISOL®P: n potentiaalia
 • Kaksoissokkoutetut, satunnaistetut lumekontrolloidut tutkimukset (vuosina 2011–2015), joihin osallistui 288 osallistujaa, tutkivat VERISOL®P -lisäaineen hyötyjä iholla
Verisol®P tulokset – ihon kimmoisuuden tutkimuskaavio

1. TUTKIMUS: KORKEAMPI IHON JOUSTAVUUS

Opiskella 69 vuotiaiden naisten 35 ja 55 vuotta paljasti, että VERISOL®P johtaa huomattavasti korkeampi ihon kimmoisuutta lumelääkkeeseen verrattuna. Tämä vaikutus voidaan mitata sen jälkeen, kun vain 4 viikko hoidon ja jatkui sen jälkeen, kun 8 viikko ja VERISOL®P täydentämistä. Toinen 4 viikko sen jälkeen, kun viimeinen saanti tuotteesta, VERISOL®P-ryhmän oli vielä korkeampi ihon kimmoisuutta tasoilla verrattuna lumeryhmään.

Proksch et al. (2014) Oral Supplementation of Specific Collagen Peptides has Beneficial Effects on Human Skin Physiology: A Double-Blind, Placebo-Controlled Study. Skin Pharmacol Physiol, 27:47-55.

Verisol®P tulokset – vähentyneiden ryppyjen tutkimuskaavio

2. TUTKIMUS: RYPPYJEN VÄHENTÄMINEN

Antaminen suun kautta VERISOL®P (2,5 g / päivä) vähentää merkittävästi ryppyjä jälkeen alkaen 4 viikko ja johtaa merkittävästi suurempi ihon prokollageenia muodostumista.

Proksch et al. (2014). Oral Intake of Specific Bioactive Collagen Peptides reduces Skin Wrinkles and Increases Dermal density

Verisol®P tulokset – ihontiheystutkimuskaavio

3. TUTKIMUS: PAREMPI IHON PINNAN KOOSTUMUS VÄHEMMÄN SELLULIITTIA

VERISOL®P-lisä vaikuttaa edulisesti ihon ja auttaa vähentämään selluliittia. Toisin kuin nyikyisest saatavilla olevat selluliittiin kohdistetut ravintolisät, joiden vaikutus keskittyy ylimääräiseen rasvaan tai mikroverenkiertoon tai nesteen poistumiseen kehosta, VERISOL®P stimuloi suoraan ihon soluväliaineiden muodostumista..

Schunck et al. (2015). Dietary Supplementation with Specific Collagen Peptides Has a Body Mass Index-Dependent Beneficial Effect on Cellulite Morphology. J Med Food, 18:1340–1348.

VIITTEET

 1. Brett D. Katsaus kollageeniin ja kollageenipohjaisiin haavasidoksiin. Haavat. 2008 joulukuu; 20 (12): 347-56.
 2. Kehlet SN et ai. Interstitiaalisen matriisin ja tyvikalvon ikään liittyvä kollageenin vaihtuvuus: Solunulkoisen matriisin ikä- ja sukupuoliriippuvainen uudelleenmuotoilu. PLoS One. 2018 maaliskuu 29; 13 (3): e0194458
 3. Shuster, S., Black, MM & McVitie, E.Iän ja sukupuolen vaikutus ihon paksuuteen, ihon kollageeniin ja tiheyteen. Br J Dermatol. 6, 639–643 (1975).
 4. Edgar S et ai. Kollageenipohjaisten bioaktiivisten peptidien ja luonnollisten antioksidanttiyhdisteiden vaikutukset viljeltyjen normaalien ihmisen ihon fibroblastien lisääntymiseen ja matriisiproteiinisynteesiin. Sci Rep.2018 11. heinäkuuta; 8 (1): 10474.
 5. Stevenson S ja Thornton J. Estrogeenien vaikutus ihon ikääntymiseen ja SERMien mahdollinen rooli. Clin Interv ikääntyminen. 2007 syyskuu; 2 (3): 283–297.
 6. Jariashvili K, Madhan B, Brodsky B, Kuchava A, Namicheishvili L, Metreveli N. kollageenin UV-vauriot: oivalluksia kollageenipeptidimalleista. Biopolymeerit. 2012; 97 (3): 189-98
 7. Park SY et ai. Ilman saastuminen, autofagia ja ihon ikääntyminen: Hiukkasten (PM 10) vaikutus ihmisen ihon fibroblasteihin. Int J Mol Sci. 2018 syyskuu 12; 19 (9): 2727
 8. Knuutinen A, Kokkonen N, Risteli J, Vahakangas K, Kallioinen M, Salo T et ai. Tupakointi vaikuttaa kollageenisynteesiin ja solunulkoisen matriisin vaihtumiseen ihmisen ihossa. Brittiläinen dermatologian lehti. 2002; 146 (4): 588-94.
 9. Danby FW. Ravitsemus ja ikääntyvä iho: sokeri ja glykaatio. Dermatologian klinikat. 2010; 28 (4): 409-11.
 10. Jenkins G. Ihon vanhenemisen molekyylimekanismit. Mech ikääntyvä Dev. 2002 huhtikuu; 123 (7): 801-10
 11. Iwai K, Hasegawa T, Taguchi Y, Morimatsu F, Sato K et ai. (2005) Elintarvikkeista peräisin olevien kollageenipeptidien tunnistaminen ihmisveressä suun kautta nautittujen gelatiinihydrolysaattien jälkeen. J Agric Food Chem 53: 6531-6536.
 12. Ichikawa S, Morifuji M, Ohara H, Matsumoto H, Takeuchi Y et ai. (2010) Hydroksiproliinia sisältävät dipeptidit ja tripeptidit, jotka on määritetty suurina pitoisuuksina ihmisveressä gelatiinihydrolysaatin oraalisen antamisen jälkeen. Int J Food Sci Nutr 61: 52-60.
 13. Ohara H, Ichikawa S, Matsumoto H, Akiyama M, Fujimoto N, Kobayashi T et ai. Kollageenipohjainen dipeptidi, proliini-hydroksiproliini, stimuloi solujen lisääntymistä ja hyaluronihapposynteesiä viljellyissä ihmisen ihon fibroblasteissa. Dermatologian lehti. 2010; 37 (4): 330-8.
 14. Proksch E, Segger D, Degwert J, Schunck M, Zague V, Oesser S.Spesifisten kollageenipeptidien suun kautta annettavalla lisäyksellä on myönteisiä vaikutuksia ihmisen ihofysiologiaan: kaksoissokkoutettu, lumekontrolloitu tutkimus. Ihon farmakologia ja fysiologia. 2014; 27 (1): 47-55
 15. Schunck M, Zague V, Oesser S, Proksch E.Ravintolisällä erityisillä kollageenipeptideillä on ruumiinindeksistä riippuva hyöty selluliittimorfologiaan. Lehti lääketieteellisestä elintarvikkeesta. 2015; 18 (12): 1340-8
 16. Proksch E, Schunck M, Zague V, Segger D, Degwert J, Oesser S. Spesifisten bioaktiivisten kollageenipeptidien suun kautta saanti vähentää ihon ryppyjä ja lisää ihon matriisisynteesiä. Ihon farmakologia ja fysiologia. 2014; 27 (3): 113-9
 17. Hexsel D et ai. Suun kautta tapahtuva lisäys spesifisillä bioaktiivisilla kollageenipeptideillä parantaa kynsien kasvua ja vähentää hauraiden kynsien oireita. J Cosmet Dermatol. 2017 joulukuu; 16 (4): 520-526.
 18. Aldag C, Nogueira Teixeira D, Leventhal PS. Ihon nuorentaminen kosmeettisilla valmisteilla, jotka sisältävät kasvutekijöitä, sytokiineja ja matrikineja: katsaus kirjallisuuteen. Kliininen, kosmeettinen ja tutkiva dermatologia. 2016; 9: 411-9.
 19. Shoulders MD ja Raines RT. KOLLAGENIN RAKENNE JA VAKAUS. Annu Rev Biochem. 2009; 78: 929–958.
 20. Danby FW. Ravitsemus ja ikääntyvä iho: sokeri ja glykaatio. Clin Dermatol. Heinä-elokuu 2010; 28 (4): 409-11.
 21. Corstjens H. et ai. Glykaatioon liittyvä ihon autofluoresenssi ja ihon elastisuus liittyvät terveiden koehenkilöiden kronologiseen ikään ja painoindeksiin. Exp Gerontol. 2008 heinäkuu; 43 (7): 663-7
 22. Nguyen HP ja Katta R. Sugar Sag: glykaatio ja ruokavalion rooli ikääntyvässä ihossa. Ihonhoito Lett. 2015 marraskuu; 20 (6): 1-5.
 23. Yamauchi M et ai. Kollageenin silloittuminen ikääntyneen ihon auringonvalolle altistamattomissa ja altistumattomissa kohdissa. J Invest Dermatol. 1991 marraskuu; 97 (5): 938-41
 24. Fisher GJ et ai. Ikääntyminen: fibroblastien romahdus ja terapeuttiset vaikutukset. Arch Dermatol. 2008 toukokuu; 144 (5): 666-72
 25. Potts RO et ai. Iän muutokset ihon kosteuspitoisuudessa. J Invest Dermatol. 1984 tammikuu; 82 (1): 97-100.
 26. Gunin AG et ai. Iän aiheuttamat verisuonten muutokset ihmisen dermiksessä. Adv Gerontol. 5, sivut 65–71 (2015)
 27. Pochi PE, Strauss JS, Downing DT. Ikään liittyvät muutokset talirauhasten toiminnassa. J Invest Dermatol 1979; 73: 108-11.
 28. Brincat M, Kabalan S, Studd JWW et ai. Tutkimus ihon kollageenipitoisuuden, ihon paksuuden ja luumassan vähenemisestä postmenopausaalisilla naisilla. Obstet Gynecol 1987; 70: 840-5
 29. Harvell J et ai. Transepidermaalisen veden menetyksen ja ihon verenkierron muutokset kuukautiskierron aikana. Kosketusihottuma. 1992 marraskuu; 27 (5): 294-301
 30. Sumino H. et ai. Ikääntymisen, vaihdevuosien ja hormonikorvaushoidon vaikutukset käsivarren ihon joustavuuteen naisilla. J Am Geriatr Soc. 2004 kesäkuu; 52 (6): 945-9.

VERISOL® and Bioactive Collagen Peptides® are registered trademarks of GELITA AG