Artikkelit

  • Artikkelit
  • Reseptit

Viisi syytä syödä yhteinen perheaamiainen joka päivä

Tekijä: Herbalife Nutrition
Familje_frukost

Aamiainen näyttää yhä olevan suomalaisille melko vaikea pala purtavaksi, huolimatta kauppojen ja kioskien tarjoamista lukuisista vaihtoehdoista. ”Päivän tärkeimmän aterian” jättää väliin 38 prosenttia suomalaisista, eikä luku ole muuttunut viimeisen kahden vuoden aikana. Tätä perustellaan usein ajan puutteella, ruokahalun puutteella ja väsymyksellä – seikkoja, joihin useimmat voinevat samaistua. Aamiaisesta ei kuitenkaan tarvitse tehdä turhan vaikeaa, ja sen priorisointiin on monia hyviä syitä.

Mitä tapahtui perheiden yhteiselle aamiaiselle?

Monille on tuttu tilanne, että lapset syövät jotain samalla kun ryntäävät ovesta ulos, ja vanhemmat eivät itse ehdi syödä aamupalaa lainkaan. Muutaman minuutin yhdessäolo hyvän aamuaterian äärellä voi kuitenkin lähentää perhesuhteita ja parantaa koko perheen arjen rutiineja.

Ajan ja ruokahalun puute voivat liittyä toisiinsa monin tavoin. Jos olet aamulla stressaantunut kiireen vuoksi, ei ruokahalusikaan todennäköisesti ole parhaimmillaan. Jos kuitenkin varaat aikaa aamiaiselle ja teet hetkestä miellyttävän, voi ruokahalusikin lisääntyä. Pöytähopeita ja kynttilänvaloa ei nyt tarvita – vain 15 minuuttia yhteistä aikaa ja koko perheelle maistuvia aamiaistarvikkeita. Jos mobiililaitteet ja muut näyttöpäätteet uhkaavat viedä voiton aamupalalta, miltä kuulostaisi joka-aamuinen koko perheen kännykkäparkki?


Aamun vastuut vaakakuppiin

Myös perheiden työnjaossa vaikuttaa yhä olevan jonkin verran eroavaisuuksia varsinkin aamuisin. Naisilla on päävastuu aamurutiineista miehiä useammin, ja siihen sisältyvät aamiaisen valmistus, jälkien siivous, lounaseväiden teko ja lasten pukeminen. Yksi yksinkertainen toimenpide voikin tehdä aamuista mukavampia: yhteistyön parantaminen. Esimerkiksi kun toinen tekee aamupalan, toinen siivoaa jäljet. Toisen pakatessa lounaseväitä, toinen pukee lapset. Tämä auttaa myös antamaan kaikille vähän enemmän aikaa aamuisin. Vaikka joka neljännellä suomalaisella on haasteita aamupalan kanssa, 28 prosenttia haluaa saada sen toimimaan.

5 syytä syödä yhteinen perheaamiainen joka päivä

• Se luo rytmiä muutoin kiireiseen arkeen
• Se mahdollistaa hyvät perhekeskustelut
• Se voi lisätä ruokahalua aamulla
• Saatte hyvän alun päivään ja lisää energiaa
• Yhdessä toimiminen vahvistaa suhteita.