Vähäkaloriset ja täyttävät ruoat

Tekijä: Susan Bowerman
Purkilliset terveellistä vähäkalorista ruokaa ja mustikoita

Täyttävät ja terveelliset ruoat

Todellinen nälkä tuntuu yleensä ensin vatsassa – keho vapauttaa verensokerin laskiessa hormoneja, joka saavat vatsan supistumaan ja vatsan kurnimaan nälästä. Mutta jotkut sekoittavat nälän mielitekoihin – mikä on itse asiassa mielitekoja nälän sijasta.

Oppiaksesi tunnistamaan näiden eron, anna itsesi tulla kunnolla nälkäiseksi tunnistaaksesi kehon antamat nälkäsignaalit ja laskeaksesi haarukan alas, kun olet syönyt riittävästi, mutta ennen kuin olet liian täynnä. Tämä auttaa sinua nauttimaan matkan varrella terveellisempiä ja täyttävämpiä ruokia.

 

Marjat

Kuitupitoiset ruoat sulavat hitaasti, joten ne tarjoavat energiaa pidemmäksi aikaa. Ja vaikka kaikissa hedelmissä on kuituja, marjat ovat kaikkein kuitupitoisimpia hedelmiä. Yhdessä kupillisessa vadelmia on huimat 8 grammaa kuitua – kaksinkertaisesti omenaan verrattuna – ja siinä on vain 65 kaloria. Jäisiä marjoja on aina saatavilla ja ne sopivat loistavasti proteiinipirtelöihin – voit myös sulattaa niitä vähän ja käyttää jogurtin tai raejuuston kanssa täyttävänä ateriana tai välipalana.

 

Parsakaali

Kasvikset ovat korkealla täyttävien ruokien listalla, koska ne ovat täynnä kuitua ja vettä, joten ne myös täyttävät vatsasi. Parsakaali on yksi kuitupitoisimmista kasviksista. Yhdessä kupillisessa pilkottua ja kypsennettyä parsakaalia on 6 grammaa nälän loitolla pitävää kuitua. Ja kupillisessa kypsennettyä parsakaalia on vain noin 30 kaloria.

 

Runsaskuituiset viljat

Voit saada runsaasti kuituja useimmista täysjyvistä – ja niissä on enemmän vettä kuin “kuivatuissa” viljatuotteissa, kuten kekseissä, joten ne ovat täyttävämpiä.

Kvinoa erottuu edukseen, koska kupillisessa on noin 8 grammaa proteiinia, mikä on enemmän kuin useimmissa viljoissa. Ja toisin kuin hitaasti kypsyvät ohra ja tumma riisi, kvinoa on valmista noin 15 minuutissa. Kokeile sitä lisäkkeenä tai ruokaisan salaatin pohjana pilkottujen kasvisten ja grillatun kanan kera.

 

Kasviskeitto

Kasviskeitto voi olla vähäkalorista (jos et lisää siihen kermaa tai öljyä) ja koska siinä on niin paljon vettä, se voi olla todella täyttävää. Aterian aloittaminen liemikeitolla tarkoittaa usein, että tulet täyteen pienemmästä pääannoksesta. Kasviskeitto sopii myös loistavaksi iltapäivän välipalaksi.

 

Susan Bowerman on Herbalifen ravitsemuskoulutusjohtaja. Susan on rekisteröity ravitsemusterapeutti sekä hyväksytty urheiluravitsemuksen asiantuntija.