Ulkotreenien hyödyt

Tekijä: Herbalife Nutrition
Nainen treenaa ulkona

Edes parhaiten varustellut, huippuluokan kuntosalit eivät päihitä ulkona hikoilemista 

Ehkä suosit talvella kuntosalilla käyntiä. Tai motivaatiosi mureni kylmään vuodenaikaan... mutta olet valmis pääsemään takaisin ruotuun. Tilanteestasi riippumatta kannattaa kokeilla ulkokuntoilua tänä keväänä. 

Vedä lenkkarit jalkaan ja suuntaa ulos sekä nauti samalla lukuisista terveyshyödyistä. Asiantuntijoiden mukaan sisäharjoitteluun verrattuna ulos suuntaaminen lisää elpymistä, energiaa sekä henkistä hyvinvointia. Samanaikaisesti se vähentää jännitystä, hämmennystä, vihaa ja masennusta.* 

Todennäköisesti vieläpä jatkat ulkotreenaamista. Tiedämme, että harjoittelu lisää endorfiineja, adrenaliinia, serotoniinia sekä dopamiinia. Onnellisuushormonit tuovat meille hyvän olon tunteen. Nauttiessasi kirkkaan sinisestä taivaasta sekä maaseudusta, on luonnollista haluta palata takaisin niihin maisemiin. Pysy rutiineissasi ja saavuta tavoitteesi pysyäksesi motivoituneena. 

Mutta kaikilla ei ole harjoittelulle oivallista vihreää aluetta takapihallaan. Ja keväällä sää ei ole aina otollinen. Joten jos et pääse ulos, sisäharjoittelussa pitäytyminen on hyväksi mielelle ja keholle. Ja miksi et piristäisi rutiiniasi uusilla harjoituksilla, eri välineillä ja uudella urheilulajilla, jota et ole koskaan aiemmin kokeillut? 

 

* National Center for Biotechnology Information, “Vaikuttaako ulkona luonnollisissa ympäristöissä harrastettu fyysinen aktiivisuus paremmin fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin kuin fyysinen sisäliikunta? Systemaattinen arviointi.”