Terveellisiä ravintoideoita kesäksi

Tekijä: Herbalife Nutrition
Terveellinen salaattikulho kesäruokiin

Kelloja on siirretty eteenpäin ja samalla ateriamme ovat keventyneet! Nyt kun kesä on jo nurkan takaa, on aika hylätä lohturuuat ja valmistaa salaatteja kauden tuoreista hedelmistä ja vihanneksista. 

Vaikka hedelmiä ja kasviksia on täysin mahdollista ostaa vuoden ympäri, mikään ei voita kauden paikallisten kasvisten raikkautta ja makua. Voit jopa olla ympäristöystävällisempi suosimalla lähiruokaa. 

Miksi et vaihtaisi talven lämpimiä kasviksia (kuten paahdettuja perunoita) kauden kasviksiin, kuten kukka- ja parsakaaliin? Salaatin ystäville kevätsipulit ja sinappikaali ovat poimittavissa toukokuussa. Jos pidät vanukkaasta, kauden raparperista saa suussa sulavaa herkkua! 

Vaihda punainen liha kevyempiin vaaleisiin vaihtoehtoihin: siipikarja ja merenelävät sopivat hyvin keväisiin tai kesäisiin salaatteihin. 

Ja vaikka näläntunnetta ei kuumilla keleillä kovin helposti tunnukaan, on äärimmäisen tärkeää juoda vettä. Nestettä suositellaan juotavan 6–8 lasillista päivässä. Vesi, rasvaton maito ja sokerittomat juomat lasketaan mukaan, joten kokeile valmistaa jotain tehosekoittimessa. Monet kaudet hedelmät sopivat täydellisesti herkullisiin mehuihin ja smoothieihin.