Kestävät uuden vuoden lupaukset

Tekijä: Susan Bowerman
Nainen kirjoittamassa uuden vuoden lupauksiaan muistikirjaan

Kaikki parannukset ovat hyvä

Ehkä et urheillut niin paljon tai syönyt niin tarkasti kuin olit ajatellut. Mutta jos tottumuksesi ovat nyt paremmat kuin vuosi sitten, olet onnistunut pääsemään eroon muutamasta huonosta tavasta. Ja se on loistavaa, koska pienetkin päivittäin tekemäsi muutokset voivat edistää terveyttäsi. Voit jatkaa näiden pienten onnistumisten tekemistä tänä uutena vuotena. 

 

Älä yritä tehdä liikaa kerralla

On hienoa, että olet kunnianhimoinen, mutta jos yrität tehdä liian paljon muutoksia kerralla, saatat päätyä epäonnistumaan. Lupausten tekeminen on helppoa, mutta niissä pysyminen on vaikeampaa, koska sinun on muutettava tapojasi. Huonoista tavoista eroon pääseminen vie aikaa, minkä vuoksi toistot ovat niin tärkeitä. Pienen, suhteellisen helpon tehtävän toistaminen on kuitenkin paljon helpompaa kuin sellaisen, joka vaikuttaa positiivisesti herkulesmaiselta. Lisäksi sinun on selvitettävä, mikä estää edistymisesi ja miten voit hankkiutua eroon näistä esteistä.

Otetaan esimerkiksi, että et lankaa hampaitasi riittävän usein. Mikä estää sinua? Ja miten voit varmistaa säännöllisen hampaiden lankauksen? Se ei varmasti johdu ajanpuutteesta, koska se vie vain pari minuuttia. Ensinnäkin sinun on varmistettava, että kotonanne on hammaslankaa. Sitten sinun on varmistettava, että näet hammaslangan harjatessasi hampaita. Lopuksi tarvitset peilin, jotta näet mitä olet tekemässä.

Ehkä sinun kannattaa valmistaa itsellesi pieni hammashoitopakkaus sen sijaan, että heittäisit hammaslangan kaapin perälle, jonne se hukkuu puoliksi käytettyjen kosmetiikkatuotteiden joukkoon. Laita pakkaukseen hammasharja, hammastahna, hammaslanka ja vaikka pieni peili. Kun kaikki on kätevästi yhdessä paikassa, otat todennäköisesti esille koko pakkauksen, et vain harjaasi, ja tällöin päädyt myös lankaamaan hampaasi.

 

Hankkiudu eroon esteistä

Sama koskee syömistottumuksia. Sinun on selvitettävä, miksi et tee suunnitelmasi mukaisesti, ja miten voit tehdä suunnitelman noudattamisesta helpompaa. On helppoa luvata syövänsä enemmän hedelmiä ja kasviksia, mutta se on vaikeaa, jos et osta niitä kaupasta. Mutta se ei riitä. Kun olet hankkinut niitä, sinun on tehtävä niiden syömisestä helpompaa. Varmista siis, että pakastimessasi on valmiina hedelmiä proteiinipirtelöihin tai keittiöntasolla hedelmäkulho, josta muistat ottaa hedelmän välipalanälkään. Voit myös pitää jääkaapissa valmiiksi leikattuja vihanneksia, jotka näet joka kerta avatessasi oven ja etsiessäsi jotain naposteltavaa.

Varmista, että suunnittelemasi muutokset ovat sellaisia asioita, jotka todella haluat tehdä. Jos et ole koskaan ottanut lounasta mukaan töihin, et todennäköisesti tule yhtäkkiä tekemään sitä joka päivä. Joten aseta kohtuullinen ja tarkka tavoite. Ei “Ota lounaan mukaan töihin useammin”, vaan “Ota lounaan mukaan töihin kaksi kertaa viikossa”. Näin viikon lopulla on helppoa määrittää, oletko saavuttanut tavoitteesi.

 

Susan Bowerman on Herbalifen ravitsemuskoulutusjohtaja. Susan on rekisteröity ravitsemusterapeutti sekä hyväksytty urheiluravitsemuksen asiantuntija.