Ihon suojaaminen kesällä

Tekijä: Herbalife Nutrition
Nainen pitelee Herbalife SKIN -ihonhoitotuotetta

Vaikka jotkut haluavatkin ruskettua ennen lomalle lähtemistä, tulisi heidän myös osata suojautua auringolta. Mikä on UVB? Onko SPF20:lla ja SPF30:lla jotain eroa? Ja mitä vedenpitävyys tarkoittaa? Jos et vielä tunne aihetta kovin hyvin, tässä on sinulle kätevä opas: 

 

UVA 

Käännös: Ultravioletti-A-säteily on auringon säteilemiä pitkiä aallonpituuksia. UVA:lle altistuminen voi aiheuttaa ryppyjä ja pigmenttiä. Helpoin muistisääntö on, että A tarkoittaa ikääntymistä (aging).  

 

UVB 

Käännös: Ultravioletti-B-säteily eli lyhyet aallonpituudet aiheuttavat palamista ja tämä säteily liittyy ihosyöpään. B tarkoittaa palamista (burn). Sekä UVA- että UVB-suoja on luokiteltu aurinkovoidepakkauksissa asteikolla 0–5 tähteä, ja 5 tähteä tarjoaa korkeimman suojan. 

 

SPF 

Käännös: Aurinkosuojakerroin, joka on luokiteltu asteikolla 2–50+, ja jossa 30 on dermatologien vähimmäissuositus. Aurinkosuojan SPF auttaa estämään UVB-säteitä. 

 

Laajavaikutteinen 

Käännös: Aurinkosuojatuote, joka estää UVA- ja UVB-säteitä antaen entistä paremman suojan. 

 

Vettähylkivä 

Käännös: EI vedenpitävä! Älä koskaan luota siihen, että iho on suojattu yhtä hyvin pienen pulahduksen jälkeen kuin heti aurinkosuojavoiteen levittämisen jälkeen. Lisää voidetta lisää säännöllisesti. 

 

Muista levittää laajavaikutteista tuotetta säännöllisesti ja harkitse suojaavan päivävoiteen (kuten SKIN suojaava päivävoide SPF30) käyttämistä vuoden jokaisena päivänä herkemmälle iholle, kuten kasvoille. Vältä auringonpaistetta päivän kuumimpina hetkinä ja muista käyttää hattua!