5 terveellistä ruokavinkkiä pariskunnille

Tekijä: Herbalife Nutrition
Pariskunta hymyilee kokatessaan terveellistä ateriaa yhdessä

Ole varuillasi, jos tarkkailet kaloreitasi – kumppanisi ei välttämättä halua noudattaa kanssasi terveellistä ruokavaliota. Mutta hän voi silti olla tukenasi.

Olet päättänyt laskea kaloreita. Sinulla on suunnitelma. Olet päättäväinen. Ja kumppanisi on mukana. Sitten teidät kutsutaan illalliselle ja päätätte olla menemättä: ei hän tähän lupautunut. 

Totuus on, että ruoka on merkittävä osa jokaista suhdetta. Pariskunnat käyttävät paljon aikaa aterioiden valmistamiseen ja yhdessä syömiseen. Tämän vuoksi toisen kumppanin dieetti voi vaikuttaa merkittävästi toiseen. Keittiön kaapit on tyhjennetty herkuista, ateriavaihtoehdot muuttuvat ja pariskunnat syövät ulkona vähemmän. Teidän molempien elämäntyyli muuttuu.

Tässä on viisi vinkkiämme parisuhteen pitämiseen kunnossa, kun toinen osapuoli on dieetillä.

  1. Älä aloita “dieettiä”. Tee ennemmin terveellisiä ruokavalintoja. Äärimmäinen ruokavalio ei ole kovin tehokas ja sitä on vaikea noudattaa sekä kumppanisi ei kovin todennäköisesti lähde noudattamaan sitä kanssasi. Terveellisen ruokavalion noudattaminen on teille molemmille hyväksi.
  2. Älä pyydä kumppaniasi olemaan ruokapoliisi. Älä vaadi häneltä liikoja. Lipsuessa on helppo syyttää muita. Olet kuitenkin itse vastuussa syömisistäsi. Ei kumppanisi.
  3. Älä vain ilmoita aloittavasi dieettiä. Ilmoita siitä kumppanillesi vähän etukäteen. Keskustele hänen kanssaan etukäteen mahdollisista elämäntapojen muutoksista, jolloin hänen on helpompi hyväksyä ne ja olla tukena.
  4. Pyydä tukea. Mutta kerro tarkkaan, millaista apua haluat, kuten yhdessä liikkumista tai herkkujen heittämistä pois. Kumppanisi haluaa auttaa, mutta hän ei välttämättä tiedät, miten hän voi sen tehdä.
  5. Keskittykää johonkin muuhun kuin ruokaan. Ette tarvitse kaloripitoista ravintolaruokaa tai noutoruokaa voidaksenne nauttia ajasta yhdessä. Keskittykää siihen, mikä tekee teistä erinomaisen parin. Teillä on paljon muutakin jaettavaa kuin valtava pannupizza.