5 kuivumisen merkkiä

Tekijä: Susan Bowerman
Lasilliset hedelmäuutettua vettä edistämään nesteytystä

Selvitä, juotko riittävästi vettä tarkkailemalla näitä viittä kuivumisen merkkiä.

 

Kuiva suu

Tämä on selkeä – jos olet janoinen, et todennäköisesti juo riittävästi. Muista kuitenkin, että joskus janontunne ei tunnu ennen kuin olet jo todella “kuiva” – minkä vuoksi etenkin urheilijoita kannustetaan juomaan säännöllisesti. Myös ikääntyessä janontunne ei ole niin voimakas, minkä vuoksi terveellisten juomatottumusten vakiinnuttaminen on tärkeää nuorena aikuisena.

 

Tumma virtsa

Näet kehosi nestetasapainon virtsasi väristä. Jos se on suhteellisen kirkasta, että voit lukea sanomalehteä sen läpi, olet juonut riittävästi. Jos et juo riittävästi, virtsastasi tulee väkevää ja tummaa. Virtsan tulisi näyttää enemmän limonadilta kuin omenamehulta.

 

Ummetus

Suolen asianmukainen toiminta riippuu riittävästä nesteensaannista, joten jos sinulla on ummetusta, et ehkä juo riittävästi vettä. Monet pitävät kuituna tärkeimpänä asianmukaisen ruoansulatustoiminnan varmistavana tekijänä. Mutta jotta tietyt kuidut (vesiliukoiset kuidut) pääsevät tekemään tehtävänsä, niiden on päästävä liukenemaan veteen, minkä seurauksena kuidut turpoavat lisäten massaa ja helpottaen poistamista.

 

Pahanhajuinen hengitys

Kuivassa suussa on vähemmän sylkeä, joka pesee pois suussa luonnollisesti esiintyviä bakteereja. Kun ruokajäämiin ja suun ihosoluihin päätyy bakteereita, ne alkavat lisääntyä jättäen hengityksesi pahanhajuiseksi “aamusuuksi”. Vesi auttaa ongelmassa, koska se lisää syljen eritystä ja auttaa vähentämään bakteerien kertymistä.

 

Tehottomat treenit

Vesi edistää kehosi energiantuotantoa, jota lihaksesi tarvitsevat treenien polttoaineeksi. Treenisi eivät välttämättä suju haluamallasi tavalla, jos et ole juonut tarpeeksi. Siksi juominen tärkeää ennen treeniä ja treenien aikana.

 

Susan Bowerman on Herbalifen ravitsemuskoulutusjohtaja. Susan on rekisteröity ravitsemusterapeutti sekä hyväksytty urheiluravitsemuksen asiantuntija.