10 vinkkiä ruokavalion aloittamiseen

Tekijä: Susan Bowerman
Nainen valmistaa proteiinipirtelöä Formula 1 -jauheesta ja mansikoista

Kun joku haluaa aloittaa uuden ruokavalionsa välittömästi, huomaan heidän sitoutumisensa suunnitelmaan ja innokkuutensa päästä alkuun. Ruokavalion muuttaminen auttaa näkemään tuloksia, mikä tarkoittaa, että se motivoi sinua jatkamaan terveellisiä elämäntapoja sekä noudattamaan suunnitelmaasi.

On kuitenkin tärkeää muuttaa ruokavaliota heti. Kaloreita ei kannata vähentää liian radikaalisti, sillä se voi haitata ruokavaliosi ravitsemuksellista tasapainoa ja saatat väsyä ja tulla nälkäiseksi, jos et tarjoa kehollesi riittävästi polttoainetta. Liian tiukkaa ruokavaliota on usein liian vaikea noudattaa paria päivää kauempaa.

Lue oppaastani kahden viikon ohjeet ruokavalion turvallisesta aloittamisesta tavalla, joka auttaa sinua toivon mukaan noudattamaan uutta terveellistä suunnitelmaasi sekä näkemään tuloksia.

 

1. Sitoudu suunnitelmaasi kirjallisesti

Kirjoita ylös kaikki syyt, miksi haluat päästä kuntoon sekä aseta lista jonnekin, josta näet sen päivittäin, jotta voit palata siihen, kun motivaatiosi alkaa heikentyä.

 

2. Suunnittele kaikki ateriat ja välipalat

Tämä vie tietenkin aikaa, mutta tulokset ovat sen arvoisia. Yksityiskohtaiset ateriasuunnitelman kirjoittaminen auttaa vahvistamaan sitoutumistasi. Oman ateriasuunnitelman kirjoittamisella voit ottaa huomioon omat mieltymykset ja inhokit sekä luoda oman ostoslistan.

 

3. Hankkiudu eroon ruoista, jotka eivät sisälly ateriasuunnitelmaasi

Kun olet päättänyt, mitä aiot syödä, on tärkeää hankkiutua eroon kaikista houkutuksista. Käy läpi pakastin, jääkaappi ja kuivakaapit ja heitä pois kaikki ruoat, jotka eivät kuulu suunnitelmaasi tai joiden uskot houkuttelevan sinua motivaation laskiessa.

 

4. Syö viisi kertaa päivässä

Pyri syömään päivässä kolme ateriaa ja kaksi pientä välipalaa ja syö 3–4 tunnin välein. Pienempien annosten syöminen aterioilla ja välipaloilla on helpompaa, kun tiedät, että syöt muutaman tunnin välein. Voit syödä välipalat aamupäivällä, iltapäivällä tai illalla, mutta muista suunnitella ne etukäteen, jotta et päädy valitsemaan epäterveellisiä ja runsaskalorisia välipaloja.

 

5. Valmista kaikki ateriasi kotona

Ulkona syöminen on kätevää, mutta voit hallita syömisiäsi paljon paremmin valmistaessasi kaiken kotona pariksi viikoksi uuden terveellisen ateriasuunnitelmasi mukaisesti. Ulkona syödessä kalorien määrää voi olla vaikeaa arvioida, koska et välttämättä tiedä 100 % ainesosia tai tarkkoja annoskokoja. Kaloreita on paljon helpompi seurata valmistaessasi kaikki ateriasi.

 

6. Korvaa kaksi ateriaa päivässä ateriankorvikkeilla

Ateriankorvikkeita on tarjolla monissa muodoissa, mukaan lukien Herbalife Nutritionin Formula 1 -pirtelöt. Ne ovat todella käteviä, koska annoskoot ovat tarkkoja ja ravitsemuksellisesti tasapainoisia ja tällöin kaloreita ei tarvitse arvailla. Ne maistuvat myös herkullisilta, minkä ansiosta sinun ei tarvitse jäädä paitsi herkullisista ruoista. Monet painonpudotusta tavoittelevat päätyvät aloittamaan uuden ruokavalionsa korvaamalla kaksi ateriaa ateriankorvikepirtelöillä saaden sillä tasapainoisen ja terveellisen aterian.

 

7. Syö samoin joka päivä

Aloittaessa itsekuri on tärkeintä, minkä vuoksi monien mielestä on helpointa syödä samoin joka päivä ensimmäisten kahden viikon ajan. Suunnittele ruokasi ja annoskoot sekä laske kalorit, jotta tiedät tarkalleen, kuinka paljon syöt. Kun sinun ei tarvitse tehdä ruokaa koskevia päätöksiä, sinun ei tarvitse huolehtia virheistä kalorien laskemisen aikana tai epäterveellisten ruokien houkutuksista.

 

8. Syö enemmän kasviksia kuin hedelmiä ja enemmän hedelmiä kuin tärkkelystä

Jos yrität lisätä ruokavalioosi hedelmiä, käytä koko hedelmä. Hedelmämehussa on paljon kaloreita ja se ei täytä sinua.

 

9. Aloita lounas ja illallinen salaatilla.

Aloittaessasi lounaan ja illallisen kevyellä salaatilla, alat täyttymään ilman valtavia kalorimääriä. Kasvikset vievät vatsastasi paljon tilaa, joten alkusalaatti voi auttaa hallitsemaan annoskokoja. Useampi ruokalaji hidastaa myös ruokailutahtiasi.

 

10. Aloita jokainen ateria vesilasillisella

Vesilasillinen ei välttämättä täytä sinua kovin paljoa tai kovin pitkään, mutta monien mielestä se auttaa. Ja koska monet eivät juo riittävästi nesteitä, jokaisen aterian aloittaminen vesilasillisella auttaa vakiinnuttamaan tätä terveellistä tottumusta.

 

Susan Bowerman on Herbalifen ravitsemuskoulutusjohtaja. Susan on rekisteröity ravitsemusterapeutti sekä hyväksytty urheiluravitsemuksen asiantuntija.